Drekslmajer uvodi dualno obrazovanje

Ministarka nemačke pokrajine Bavarske za Evropu i regionalne odnose Beate Merk kaže da su prednost Srbije kvalifikovani radnici i mladi akademski obrazovani.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

13:23

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je izjavila prilikom posete pogonima Drekslmajer u Zrenjaninu, nemačke kompanije koja dolazi iz Bavarske, prednost je i u tome što je Srbija stabilna zemlja i napreduje na reformskom putu, što olakšava i saradnju sa Bavarskom.

"Za investitore je važno da imaju pravu sigurnost i u tome je Srbija zaista napredovala", rekla je Beate Merk u Drekslmajeru, koji je obišla zajedno sa ministrom privrede Srbije Željkom Sertićem.

Kako je dodala, kompanija Drekslmajer je značajna i zbog toga što pruža priliku za zapošljavanje velikog broja žena, a posebno je raduje što će ta kompanija početi da radi po sistemu dualnog obrazovanja, gde će biti uključene i žene.

Sertić je rekao da je Dreklsmajer jedan od desetak velikih kompanija koje posluju u Srbiji i koje imaju značajnu proizvodnju i zapošljavaju veliki broj radnika, kao i da u Srbiji posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom.

"Drekslmajer jedna je od najvećih investicija ovde, zapošljava više od 3.400 zaposlenih u ovom momentu i kako možemo čuti u planu su i planovi za proširenje, a mi ćemo, kao država, svakako pomagati njihovo širenje", rekao je Sertić.

Kako je naglasio, veoma je značajno da se u dobrim političkim procesima između Nemačke i Srbije pokaže kolika je spremnost na reforme i koliko su one okrenute najvažnijim životnim pitanjima, pre svega ekonomiji.

Kompaniju Drekslmajer i poslovanje u Zrenjaninu gostima je predstavio generalni direktor pogona Drekslmajer u tom gradu Andreas Veber, a pogone su obišli i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i Goran Knežević.

Drekslmajer Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: