Dobre teme u Dobroj zemlji

Od nedelje 6. septembra na TV B92 počinje jesenji serijal emisije “Dobra zemlja”, autora i voditelja Uroša Davidovića I Marije Ćeklić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

11:50

Default images
Foto: B92

Emisije će se i nadalje na specifičan način baviti ratarstvom, povrtarstvom, vinogradarstvom, stočarstvom, živinarstvom I svim onim što čini seoski život.

I u novom serijalu “Dobre zemlje”, teme će biti istinite, zanimljive i korisne.

Od teorije zavere o tome da li će srpski seljaci ostati bez zemlje, ko formira otkupne cene uljarica i uz pomoću kojih političara, pa do korisnih, stručnih saveta i informacija. Govoriće se o tome kako se u plastenicima postiže pravi ambijent uz pomoć malo emulzije , kako neki voćari uz pomoć testere od bujnih prave slabo bujne podloge, da li od žilica maline mogu da se proizvedu sadnice, da li će uljana repica biti hit što se tiče jesenje setve i zašto ?
Foto: B92
Biće reči i o energiji, proizvodnji i potrošnji – koliko će poskupeti đubriva, zašto dizel nije jeftiniji, kako će pad cena nafte uticati na proizvodnju biodizela. Posebna poslastica za sve gledaoce bićepriče iz inostranstva.
Foto: B92
Bili smo do Grčke da proverimo kako se tamo uzgaja breskva na 100.000 hektara i za koje dnevnice rade albanski berači. Iz Holandije donosimo priču o proizvodnji sira a iz Bosne i Hercegovine priču o novim sortama borovnice. U ovoj sezoni biće mnogo raznolikih tema, šarenih prikaza , životnih priča, vrhunskih naučnika, profesora” otkriva Uroš Davidović0, a njegova koleginica Marija Ćeklić dodaje: “Naravno, biće i manje dramatičnih ali podjednako korisnih tema. Istraživaćemo da li su seoska gazdinstva koja se bave turizmom u Srbiji imala koristi od subvencija, koja je sudbina manjih stočara i da li će moći da budu konkurentni gigantima koji su nastali poslednjih godina kao i onima koji tek dolaze. Širom Srbije istražujemo kako se proizvodi zdrava hrana, otkrivamo tradiocionalne recepte za proizvodnju zimnice. Naravno, da ne zaboravimo, posetićemo najbolje vinograde i vinarije, jesen je u ostalom „vesela sezona upravo“ zbog vina i rakije. Donosimo i izveštaje o starim zanatima ali modernim pronalazačima , dovitljivim ljudima u Srbiji. Mi smo dobra zemlja zbog – dobrih ljudi”.

Autori i voditelji: Marija Ćeklić i Uroš Davidović

Nova sezona od 6. septembra, nedeljom u 8.00 na TV B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: