DRI dobio dozvolu - zapošljava još radnika

Administrativni odbor Skupštine Srbije za budžetsko i mandatno imunitetska pitanja odobrio je Državnoj revizorskoj instituciji zapošljavanje još 26 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

11:29

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Predsednik DRI Radoslav Sretenović rekao je da se otvaranje novih radnim mesta u toj instituciji uklapa u sredstva koja su Zakonom o budžetu za 2015. godinu odobrena DRI.

Kako je naveo, blagovremeno popunjavanje radnih mesta u DRI je nužno radi realizacije programa revizije za 2015. godinu, kojim je značajno povećan broj subjekata revizije, u koji su ove godine uključene i političke stranke.

Prema njegovim rečima, upošljavanjem još 26 radnika biće popunjeno oko dve trećine sistematizovanog broja zaposlenih u DRI.

Posle prijema tih radnika DRI će imati 277 zaposlenih, a kadrovskim planom je predviđeno ukupno 300 na kraju 2015. godine, objasnio je Sretenović.

On je na sednici Odbora podsetio i na mišljenje Evropske komisije, koja je ukazala da je potrebno što više sredstava i resursa uložiti u DRI kako bi se ispunilo ono što se od nje očekuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: