Hteli da zaposle još 101, otišli u stečaj

Mesec dana posle okončanja privatizacije, pivara u Nišu ponovo ide u stečaj, saopštio je, sada već bivši direktor te firme Nikola Karanović.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.09.2015.

18:51

Default images
Foto: Thinkstock.com

Karanović je na konferenciji za novinare u fabričkom krugu istakao da je "Niška pivara" dobila rešenje Privrednog suda u Nišu kojim se novom vlasniku pivare, firmi Grupa kapitalni projekti zabranjuje bilo kakvo korišćenje imovine, a celokupna imovina vraća u stečaj i poverava na čuvanje stečajnom upravniku.

On je istakao da je Rešenje o određivanju privremene mere zabrane korišćenja imovine posledica tužbe koju je kompanija Lus investment podnela sudu, a kojom se traži poništenje kupoprodajnog ugovora, zbog navodnih propusta u postupku prodaje pivare.

"U ovom rešenju i tužbi Niška pivara nijednim slovom nije optužena ni za jedan postupak protiv zakona. Jesu ostali organi u stečajnom postupku, a jedino mi trpimo posledice", rekao je Karanović.

Kako je naglasio Karanović, šteta koja je Niškoj pivari naneta Rešenjem o zabrani raspolaganja kupljenom imovinom je nemerljiva.

"Danas smo otkazali sve ugovore sa dobavljačima opreme, a svih 25 radnika ostaje bez posla. Planirali smo da decembra ponovo pokrenemo proizvodnju piva i da uposlimo još 101 radnika, ali svi ti planovi sada padaju u vodu", istakao je Karanović.

Predstavnik firme Grupa kapitalni projekti Dian Stefanov izjavio je da je veoma iznenađen rešenjem Privrednog suda, ali da neće odustati od namere da pokrene proizvodnju piva u Nišu.

"Mi smo upotpunosti poštovali zakonsku proceduru i sve što je od nas traženo u postkupku prodaje pivare. Naše namere su ozbiljne o čemu svedoči i podatak da smo do sada u obnovu proizvodnih hala uložili oko 400.000 evra", kazao je Stefanov.

Radnik pivare Miljan Damnjančević rekao je da se zaposleni neće tek tako pomiriti s odlukom Privrednog suda i najavio proteste ispred suda predstojećeg ponedeljka. On je istakao da su zaposleni očajni što se nastavlja agonija pivare koja je trajala pune tri godine.

Posle osam neuspšenih licitacija, pivara je prodata krajem jula firmi Grupa kapitalni projekti za nešto više od milion evra. Kompanija Lus investment je tužbu sudu pokrenula uz obrazloženje da je njena ponuda za kupovinu bila povoljnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: