Jura pravi petu fabriku u Srbiji, svoju najveću

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da će južnokorejska kompanija Jura izgraditi petu fabriku u Srbiji, drugu u Leskovcu i zaposliti 3.000 ljudi.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.09.2015.

12:49

Default images
Foto: Thinkstock.com

Cvetanović je na konferenciji za novinarime rekao da je o tom planu razgovarao sa predstavnicima uprave Jure.

"Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća Jurina fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da Južnokorejci i dalje investiraju u naš grad", kazao je Cvetanović.

Jura je 2010. godine u Leskovcu otvorila fabriku elektro-kablova u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362 evra. U toku je prijem još 276 radnika.

Buduća fabrika te kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije u Leskovcu gde su bile nekadašnje društvene fabrike koje više ne rade. Te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.

On je kazao da izgradnja zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

"Njihov je plan da fabriku izgrade u martu naredne godine, i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine", rekao je Cvetanović.

"Oni su dve godine radili analize i zaključili da su naši radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte, pa je zbog toga bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku", rekao je gradonačelnik.

Osim u Leskovcu, Jura u Srbiji ima dve fabrike u Nišu i jednu u Rači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: