"Sramota za BG da se ovako nešto slavi"

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta u selu Konatice, čiju izgradnju finansira gradska opština Obrenovac.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

08:53

Default images
Foto: Beta, arhiva

Kako je saopšteno iz Gradske opštine Obrenovac, Republika Srbija će na zahtev grada Beograda finansirati radove na još šest kilometara puta do Maričića potoka.

Vesić je tom prilikom rekao da je izgradnja tog puta primer kako opština i grad zajedno mogu da rade.

"Ovaj put je primer kako opština i grad mogu zajedno da rade. Ti radovi će se raditi tokom ove godine, a sledeće godine nastavljamo sa radovima do kraja puta", rekao je Vesić.

On je naglasio da to pokazuje kako su vlasti u Obrenovcu, Beogradu i na republičkom nivou sinhronizovane i kako mogu da rade u interesu građana.

Vesić je rekao da mu je žao što dolazi i slavi kada se negde napravi put ili vodovod.

"To jeste za ljude koji žive ovde slavlje, ali je za naš grad to sramota da se tako nešto slavi, jer normalno je da ljudi imaju put i vodu u 21. veku i trebalo bi da slavimo neke novije stvari. Postoje delovi grada koji su bili ne delovi drugog, nego delovi desetog reda, gde se ništa nije ulagalo i mi se trudimo da poslednjih godinu dana te nepravde ispravimo i da više ulažemo u prigradska naselja", rekao je Vesić.

On smatra da se to menja nabolje i da polako, ali sigurno svi mogu da budu ponosni što su građani Beograda, bez obzira na to da li žive na Terazijama ili u Konaticama.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da radovi u Obrenovcu i Lazarevcu predstavljaju simbol saradnje grada sa opštinama, kao i da Grad Beograd nastoji da sva moguća republička sredstva budu preneta, kako bi ti radovi bili potpuno urađeni.

"Ono što je za nas značajno jeste da neće postojati nijedna kuća u Konaticama, a da neće dobiti i vodu i put i to je naša aktivnost do kraja godine. Ovaj put je bio san, danas je on javlja i u Konaticama, a biće i za nekoliko meseci i u selima koja gravitiraju ka ovom ovde području", rekao je Čučković.

Radovi na toj deonici puta otpočeli su u drugoj nedelji avgusta, njihova vrednost iznosi 32 miliona dinara, a radi se skoro četiri kilometra puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: