Sa "Konstantina" poletelo više od 13.000

Zahvaljujući letovima mađarske kompanije "Viz-er" do Malmea i Bazela, više od 13.000 putnika koristilo je ovog leta niški aerodrom "Konstantin Veliki".

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 02.09.2015.

18:37

Default images
Foto: Thinkstock.com

Direktor tog javnog preduzeća Vladica Đurđanović rekao je da je tokom jula niška vazdušna luka imala 6.796 putnika, a tokom avgusta 6.495.

Kako je naveo Đurđanović, redovni saobraćaj između Niša i Malmea uspostavljen je 25. juna ove godine, a između Niša i Bazela četiri dana kasnije.

Đurđanović je dodao da postoji interesovanje i drugih kompanija za letove iz Niša, ali da za sada nema konkretnih dogovora.

Prema njegovim rečima, aerodrom "Konstantin Veliki" će uskoro ponuditi putnicima nove sadržaje pošto je pri kraju tender za izdavanje u zakup restorana koji se nalazi u aerodromskoj zgradi, kao i tender za otvaranje fri-šopa.

Govoreći o opremanju niškog aerodroma uređajima koji doprinose većoj bezbednosti saobraćaja, Đurđanović je rekao da se taj posao nastavlja po planu i dodao da će do kraja oktobra biti stavljen u funkciju uređaj za merenje horizontalne i vertikalne daljine vidljivosti.

"U pripremi je tender za nabavku ALS uređaja koji omogućuje instrumentalnu navigaciju i tender za izradu prilaznog svetla. Procedura nabavke i postavljanja tih uređaja trebalo bi da bude završena 2017. godine", najavio je je Đurđanović.Aerodrom "Konstantin Veliki" dobio je prošlog meseca od beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" najsavremeni rendgen aparat za ručni pregled prtljaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: