Er Srbija se ozbiljno sprema za letove za SAD

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da su u toku ozbiljne pripreme da Er Srbija 2016. godine uspostavi letove do SAD.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

14:53

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Moraju da se steknu uslovi za koje mi smatramo da već delom postoje i na beogradskom aerodromu 'Nikola Tesla'", rekla je Mihajlović novinarima tokom poeste sedišta Er Srbije na Novom Beogradu.

Ona je kazala da je na sastanku s rukovodskom Er Srbije razgovarala i o tome.

"Ono što, za sada, možemo da kažemo je da zaista radimo na tome i učinićemo sve da ispunimo naše obećanje", rekla je Mihajlović, dodajući da postoji osnov za uspostavljanje letova do Amerike u sporazumu nedavno potpisanom s tom zemljom.

Mihajlović je rekla da je kao jedna od glavnih destinacija pominjan Njujork.

Prema njenim rečima, nije lopta na američkoj strani, a sporazum potpisan sa SAD je veliki korak za Srbiju jer je to učinjeno posle toliko godina.

Mihajlović je napomenula da, ipak, nije moguće da se direktni letovi sa SAD uspostave do kraje 2015. godine, ali da će biti ispunjena najava premijera Aleksandra Vučića da će letovi biti uspostavljeni u narednoj godini.

Generalni direktor Er Srbija Dane Kondić je kratko prokomentarisao, u izjavi novinarima, da je ta kompanija "na dobrom putu" oko uspostave letova za SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: