Čačak dobija još jedan kružni tok

Počeli su radovi na izgradnji još jednog kružnog toka u Čačku, kod Moravice, koji će trajati tridesetak dana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

14:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Izgradnja, uređenje drvoreda, ulica i rasvete staje 43 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo JKP "Putevi Srbije".

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić izjavio je da su poslovi kasnili, jer je trebalo projekat prilagoditi novom Zakonu o planiranju i izgradnji. Međutim, kako je rekao, nakon završetka radova ova ulica će biti ulepšana, a uradiće se rasveta i posaditi drvoredi.

“Na ostvarenje ovog poduhvata se čekalo par godina, a nakon ustupanja placa koji je bio u vlasništvu NIS-a, on će konačno biti realizovan”, kaže gradonačelnik za Tanjug dodajući da u ovom delu grada često dolazi do zastoja u saobraćaju zbog semafora koji će nakon izgradnje kružnog toka biti uklonjeni.

On je rekao da je vrednost radova 43 miliona dinara, kao i da će u izgradnji kružnog toka kod Moravice pomoć pružiti i čačansko JP “Gradac”.

Direktor JP “Gradac”, Nebojša Jovanović podsetio je da je ovo put prvog reda i da njegovo uređivanje počiva na preduzeću “Putevi Srbije” koje je na javnom tenderu izabralo za izvođača radova AD “Štrabag””Čačak.

Jovanović je naglasio da će u narednih mesec dana saobraćaj biti preusmeren od crkve ka Medicini rada jednosmerno, kroz Mutapovu ulicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: