"Kod nas sigurno, ne padaju berze i valute"

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je češke privrednike da ulažu u Srbiju, istakavši siguran ambijent za investiranje i stabilna inflaciona očekivanja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

11:35

Default images
Foto: Tanjug

Obraćajući se učesnicima okruglog stola u Novom Sadu, na kojem učestvuju privrednici iz Češke i Srbije, on je rekao da su češki privrednici dobrodošli u Srbiju, isto tako kako su srpski u Češku.

Podsetivši da je obim trgovinske razmene dve zemlje 613,5 miliona evra, premijer je rekao da se nada da će za dalju saradnju biti obezbeđana značajnija investiciona saradnja.

"Jedna Mitas nije dovoljan i nama je potrebna mnogo veća i šira saradnja", poručio je Vučić.

Privrednicima je izneo podatke o političkom i ekonomskom napretku Srbije i naveo da je MMF juče promenio svoju prognozu privrednog rasta sa -0,5 na +0,5 odsto, dok "mi u Srbiji očekujemo da će ići na +1 do 1,2".

"Imate potpunu sigurnost za razliku od drugih zemalja gde berze i njihove valute padaju dan za danom", poručio je Vučić češkim privrednicima istakavši da se u Srbiji u tom smislu ponašamo veoma odgovorno, posvećeno i ozbiljno.

"Beležimo veliki rast industrijske proizvodnje. Ukupan industrijski rast bio je u prvih šest meseci 6,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Nažalost imali smo sušu, i ukupni privredni rast bi bio veći da toga nije bilo", naveo je Vučić, koji je sa češkim premijerom otvorio okrugli sto na kojem učestvuje 40 privrednika iz dve zemlje.

Njima su se obratili predsednici privrednih komora Cceške i Srbije Vladimir Dlouhu i Marko Čadež, koji je ukazao na veliki intenzitet u privrednim odnosima dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: