"Milion Srba imaće primanja veća nego ikad"

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović potvrdio je danas da će biti povećanja plata i penzija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.09.2015.

09:47

Default images
Foto: Tanjug

Vujović je na TV Pink podsetio da je i premijer najavio da će povećanje plata, odnosno revizija, biti vrlo skoro.

"Za milion i sto hiljada, odnosno milion i dvesta hiljada ljudi, to će biti povećanje", najavio je Vujović i dodao da će imati veće nego ikada plate i penzije, a to su oni kojima plate i penzije uopšte nisu smanjene u oktobru prošle godine.

Za ostale ljude to će biti povećanje koje će delimično kompenzovati smanjenje koje je bilo neophodno prošle godine da bi se krenulo u proces reforme, najavio je Vujović.

"Za nas je bitno da to radimo postepeno i da dostignemo nivo koji je održiv", rekao je Vujović i dodao da je to "terapija od tri godine kroz koju prolazimo".

"Cilj nam je da stvorimo situaciju u kojoj ćemo moći da računamo na trajno povećanje plata i penzija posle 2017. godine", naglasio je Vujović.

"Nalazimo se u poslednjoj fazi pripreme da se osete prvi elementi boljitka", rekao je Vujović i dodao da se već oseća boljitak u tome što su cene izuzetno stabilne, a realni dohoci potpuno zaštićeni.

Vujović je istakao da se Srbija citira kao jedna od najuspešnijih zemalja i kao primer svima i da teške stvari sprovodi na najbolji način.

Ministar finansija je ukazao da su rezultati dobri, da ekonomija raste, da je deficit verovatno oko 1,2, odnosno 1,3 odsto i da očekuje da će iznositi najviše tri i po odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

313 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: