Vujović izbegao odgovor o događaju u pošti

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izbegao je odgovor na pitanje da li su službenice Pošte Srbije kažnjene zbog toga što navodno nisu prepoznale ministra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

15:00

Default images
Foto: Tanjug

Pitanje koje su novinari uputili ministru bilo je da li su tačni navodi Blica da su dve službenice iz pošte na Dedinju prebačene u poštu u Mladenovac zato što ga nisu prepoznale i tražile mu ličnu kartu da bi mu isplatile novac.

Vujović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom završetka posete misije Međunarodnog monetarnog fonda, rekao da će na to pitanje odgovoriti kasnije, ali su ga novinari uzalud čekali.

Odgovor njegove službe za saradnju s medijima bio je da ministar mora u Palatu Srbija, na sastanak s českim premijerom Bohuslavom Sobotkom.

Današnji Blic je objavio da su upravnica pošte broj 33 na Dedinju i šalterska službenica prebačene da rade u pošti u Mladenovcu jer su poštovale proceduru i od Vujovića zatražile ličnu kartu kad je hteo da podigne novac.

Po pisanju Blica, Vujović je pitao radnicu na šalteru "Da li znate ko sam?", a kad je ona odgovorila da ne zna, on je zatražio da dođe upravnica, koja ga, takođe, nije prepoznala.

Ministarstvo finansija u odgovoru Blicu negira da je Vujović intervenisao kod direktora Pošte Srbije Milana Krkobabića jer ga službenice pošte nisu prepoznale.

Kako je navedeno u odgovoru Vujovićevog kabineta, on je otišao u poštu da plati račun i čekao je skoro pola sata jer je šalterska radnica odugovlačila s poslom.

Pošto je došao na red, Vujović je hteo da plati račun svojom platnom karticom, ali je službenica tražila od njega ličnu kartu. Vujović je kazao da je ukucao PIN i da lična karta nije potrebna, navela je PR služba Ministarstva finansija u odgovoru Blicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: