Udovički: Do kraja godine ide 30.000 ljudi

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički očekuje da racionalizacijom javne uprave uz penzionisanje do kraja godine ode oko 30.000 ljudi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

13:59

Default images
Foto: Tanjug

"Od tog broja više od pola do sada je otišlo, prema tome, to je račun. Jedini način da otvorimo nova radna mesta je bolja uprava, prema tome, ne treba da se fokusiramo na brojeve, već na organizaciju posla", istakla je Kori Udovički.

Ona je dodala da Srbija neće skoro imati više sredstava i da može samo da se bolje organizuje sa onoliko sredstava koje ima i da bolje utvrdi prioritete.

"Ima puno prostora, volje, ali nema navike. U Srbiji smo navikli da nas nekako sistem sputava, snalazimo se, žalimo se, ali ga ne menjamo. Sad moramo da ga menjamo i na tome radimo", rekla je ona.

Kada je reč o Zakonu o inspekcijskom nadzoru, ministarka je rekla da je za sada rano da pokaže velike rezultate, ali je već značajan doprinos zakona što i neregistrovana lica potpadaju pod udar inspekcije i što pokazuju nameru da pređu u legalnu sferu.

"Nemamo, nažalost, sistem monitoringa, koji bi to precizno izmerio, ali iz svega što čujemo, neregistrovani subjekti mnogo su zabrinutiji i rade sve da pređu u legalnu sferu", rekla je Kori Udovički na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da zakon utiče na veliku promenu u ponašanju i donosi rezultate svaki dan, mada, prema njenim rečima, resursi u inspektoratima nisu dobro raspodeljeni i inspektora nedostaje.

"Negde ima automobila, nema inspektora, negde ima inspektora, nema automobila i to govori o tome da može mnogo da se popravi oko organizacije rada. To neće ići brzo", rekla je potpredsednica vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: