Vujović: Kako smo pobegli od bankrota

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri, a da ekonomija raste.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

13:09

Default images
Foto: Tanjug

"Ovo su rezultati rada vlade i premijera. Od skoro verovatnog bankrota došli smo do sređenih finansija, do unapređenja u fiskalnom deficitu i prešli smo od resecije koja je pretila u pozitivan rast ekonomije", rekao je Vujović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstanvicima MMF.

On je dodao da se od danas okrećemo novim zadacima, a najveći su strukturne reforme.

Vujović kaže da je "neko samo pre godinu dana govorio da ćemo to ostvariti za 12 meseci, verovatno bismo mislili da boluje od hroničnog optimizma", a onda ocenio da je danas to realnost i da se danas okrećemo narednim zadacima.

"Mnogo smo se traduili, mnogo smo postigli, ali najteži zadaci u strukturnim reformama tek predstoje. Treba završiti privatizaciju preduzeća koja se nalaze u Agenicji za privaticiju, treba promeniti nivo efikasnosti javnih preduzeća i reformisati državu samu", naveo je Vujović.

Dodao je da se od danas okrećemo novim zadacima a da su najveći upravo strukturne reforme.

"Država 20 veka je za nama, a treba nam država 21. veka, elektronska država koja može da se efikasno nosi sa izazovima privrede, rizika u okruženju i svetu i koja može da reformiše sopstvenu privredu i poboljša život stanovnika", poručio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: