"Injekcija" od 40 mil € za Perutinu Ptuj

Slovenačka industrija čelika (SIJ) će u naredna dva meseca uplatom 40 miliona evra postati najveći pojedinačni deoničar Perutnine Ptuj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

11:26

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

S druge strane, manjinski deoničari najavili su mogućnost tužbe i poništenja takvog sporazuma.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, deoničari Perutnine Ptuj su na Skupštini sa 98 odsto glasova podržali dokapitalizaciju firme, koju će sprovesti SIJ, a pravo prvenstva postojećih deoničara isključeno je.

Prema rečima direktora Perutnine, Romana Glasera, na taj način je ispunjen jedan od strateških uslova konzorcijuma banaka poverilaca da do kraja ove godine bude sprovedena dokapitalizacija.

"Očekivanja bankara su zapravo udvostručena, jer će umesto za očekivanih 20 miliona, Perutnina Ptuj povećati osnovni kapital za 40 miliona evra", rekao je Glaser.

Ova kompanija je prošle godine zabeležila prihode od 257 miliona evra, uz EBITDA od 26,3 miliona evra i dobit iz poslovanja od 14,3 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: