"Svako već može da vidi svetlo u tunelu"

Srbija je u prvih osam meseci ove godine ostvarila deficit od samo 30 milijardi dinara, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

11:14

Default images
Foto: Tanjug

Vučić očekuje od MMF-a pohvale i dobre reči za ono što je urađeno u oblasti javnih finansija.

Premijer je u selu Družetić, u opštini Koceljeva, otvorio obnovljeni most na reci Ub, rekavši meštanima i novinarima da je bilo planirano da deficit za ovu godinu bude 132 milijarde dinara, te da bi i to bio dobar rezultat po dogovoru koji smo imali sa MMF-om.

"I po tome možete da vidite koliki smo uspeh u oblasti javnih finansija ostvarili o čemu će danas sa više pohvala i dobrih reči da govori MMF nego što mi govorimo", rekao je Vučić dodajući da ćemo imati rast BDP-a i privredni rast od jedan odsto iako je blo predviđeno minus jedan odsto.

Vučić je dodao da je cilj za sledeću godinu da privredni rast bude plus dva odsto, da MMF već sada kaže da će biti plus 1, 5 odsto, a da 2017. očekuje rast od plus tri odsto.

"To bi značilo da ćemo da imamo normalnu, pristojnu i veoma uređenu zemlju", rekao je Vučić.

"Ne može da se govori da je sve dobro, još teškog posla je pred nama, ali sad je jasno da svetlo na kraju tunela svaki čovek može da vidi", rekao je premijer.

Otvaranju obnovljenog mosta na Ubu čiji je raspon 23 metra, a širina osam metara prisustvovala je i ministarka Zorana Mihajlović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: