"Pričaćemo o kanalu kad Kinezi kažu 'da'"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije imati stav o projektu kanala Morava - Vardar kada kineska strana pokaže da je zainteresovana za to.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

11:06

Default images
Foto: Tanjug

"Čekamo da nam kineska vlada ili ambasada Kine u Beogradu pokažu da su zainteresovane pa ćemo onda reagovati na to", rekao je Vučić odgovarajući novinarima na pitanje kakav je stav Vlade Srbije o projektu izgradnje kanala Morava - Vardar.

Vučić je dodao da predsednik Tomislav Nikolić u Kini radi na važnim stvarima za državu.

Vučić je u selu Vučetić gde je otvorio obnovljeni most na reci Ub, rekao da Nikolić radi na važnim stvarima u Kini, među kojima su i uslovi kredita za prugu Beograd - Budimpešta.

"Imali smo pet plus 15 godina, tražimo pet plus 20 ili 7 plus 18. Molimo da se spusti kamata ispod dva odsto. To je ono o čemu Tomislav Nikolić razgovara u Kini", potvrdio je Vučić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u zvaničnoj poseti Kini, gde se u ponedeljak sastao sa šefom kineske države, kojeg je, između ostalog, izvestio i o isplativosti plovnog puta Morava - Vardar kojim se plovidba skraćuje za 2.000 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: