"MMF-u je jasno da je EPS najbolji"

Generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović rekao je za RTS da je poruka MMF-a jasna i da su ta institucija i Vlada dale punu podršku EPS-u.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

09:39

Default images
(Foto: Beta)

"Elektroprivreda Srbije je prepoznata kao kompanija koja je najdalje otišla u reformama", kaže Obradović.

Jedan od ključnih delova sporazuma sa MMF-om jeste da se država što više povuče iz privrede i da se promeni način rada javnih preduzeća posebno "Železnica", "Srbijagasa" i EPS-a, zatim Preduzeća za puteve i "Kordora".

Obradović je u Dnevniku RTS-a rekao da se govorilo da će se na primeru EPS-a pokazati da li Vlada ozbiljno ide u reforme. Prema njegovim rečima, nema odmora u EPS-u, u toj kompaniji ne posluje više 14 subjekata, već tri i MMF je prepoznao da je EPS otišao najdalje u reformama.

Upitan da prokomentariše svoju izjavu o uštedama od 100.000 evra dnevno, Obradović je rekao da EPS ima i veće planove.

"EPS nije budžetska kompanija, prestali smo to da budemo, ali dobijamo podršku od Vlade", kaže Obradović i dodaje da je ta podrška u reformama i u naplati.

Obradović je negirao da EPS skupo plaća konsultante i dodao da je i to u vezi sa reformama koje se sprovode.

"EPS je bio mesto gde se govorilo o krađama, sada kada se pokažu direktori vi ih ne biste prepoznali. Nijedan evro nije otišao nedomaćinski", naveo je Obradović.

Kada je reč o osnivanju "ćerke firme" na Kosovu i Metohiji, što je dogovoreno u Briselu, Obradović kaže da je to jedna pobeda za EPS.

"Mi smo pokrenuli aktivnosti. Lopta je na albanskoj strani. Nadam se da će sprovesti dogovoreno", kaže Obradović.

Generalni direktor je istakao da su i za vreme poplava tvrdili da će sistem biti stabilan, a i sada se to pokazalo.

"EPS će biti uz građane", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: