Kontinental oduševljen, širi kapacitete

Nemačka kompanija Kontinental se odlučila za dalje ulaganje u Subotici zbog dosadašnjeg uspeha subotičke fabrike na međunarodnom tržištu automobilske industrije

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

14:37

Default images
Foto: Thinkstock.com

Direktor preduzeća Kontitek fluid Srbija Živko Topalović rekao je da se predviđa da će u narednih nekoliko godina dosta novih projekata biti započeto u fabrici u Subotici.

Zbog toga su se, kako kaže, odlučili za proširenje kapaciteta, koje je ozvaničeno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Vladom Srbije i odlukom Skupštine grada Subotice da ovoj fabrici dodeli zemljište bez naknade. “Ova fabrika u Subotici trenutno ima prednost da ima jednu organizaciju koja je u poslednjih 3-4 godine prošla sito i rešeto što se tiče automobilske industrije. To je veliki kapital ove fabrike, da je pokazala da može da odigra sa najjačim igračima automobilske industrije jednu jaku utakmicu”, rekao je Topalović.

Zbog toga je, kako je rekao, bord Kontinentala odlučio da “nagradi tim koji pobeđuje”.

Nemački Kontinental nije prvi strani investitor koji je u Subotici nastavio sa daljim ulaganjima u proširenje kapaciteta.

Pre njih takođe nemački Simens je u nekoliko navrata širio svoje kapacitete, proizvodnu površinu, kao i broj radnika, dok je nakon preuzimanja Dunkermotorena, koji je takođe povećao svoje kapacitete u Subotici, američki Ametek upravo Suboticu odabrao za preseljenje svoje proizvodnje malih motora.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš to vidi kao dokaz toga da je Subotica dobro mesto za ulaganja.

“Sama činjenica da Kontinental ne samo da ispunjava svoje obaveze iz 2011. godine, nego i širi dodatno proizvodnju govori da su oni zadovoljni uslovima koje mi stvaramo na nivou lokalne samouprave. Sama činjenica da je Ametek ovde preselio proizvodnju iz druge zemlje i u narednim godinama dodatno zaposli 600 ljudi govori da mi ozbiljno radimo svoj posao”, rekao je Daraboš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: