"Jedno me brine, inače bih rekao - izbori"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da i njega i MMF brine sudbina strukturnih reformi u slučaju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

14:27

Default images
Foto: Tanjug

To je, kako je naveo, razlog što još razmišlja da li će se odlučiti na takav potez.

Predstavnici MMF ne nameravaju da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, to jest u pitanje da li hoćemo ili nećemo imati izbore, te ističu da je to odluka Srbije i njenih političkih aktera, preneo je Vučić novinarima na Bledu.

On je rekao da MMF takođe nema nikakav problem ni kad je reč o fiskalnoj disciplini:

"Ono što predstavlja problem nije fiskalna disciplina, jer oni (MMF) znaju da onaj ko je u vladi ne bi plaćao izbore, ne bi kupovao izbore, kao što se dešavalo 2012", precizirao je Vučić stav koji su mu izneli predstavnici MMF-a.

"Oni, međutim, imaju pravo kada pominju zabrinutost, a to muči i mene, jer bih u suprotnom rekao da idemo na izbore", objasnio je Vučić i ponovio da se zabrinutost tiče ishoda i nastavka strukturnih reformi.

"Ko će da provodi restruktuiranje u Železnicama, u EPS-u ili da sprovede racionalizaciju javne i lokalne uprave kada imate izbore? Ko će da rešava loše kredite?...", objasnio je premijer šta izaziva dileme.

Prema njegovim rečima, MMF misli da će strukturne reforme da zastanu, "a to je nešto što impresivni program, koji treba da bude završen do 2017, ne može da istrpi", naglasio je Vučić.

Zato je, kaže, i govorio da su šanse za održavanje izbora 50:50.

"To je ozbiljan razlog zbog kojeg ćemo dalje razmatrati odluku o izborima", najavio je Vučić.

On se zahvalio MMF-u na odličnoj saradnji i dobrom razumevanju prilika u Sbriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: