Most na Adi: U igri 8 firmi iz čak 6 zemalja

Nastavak radova na prilazu mostu na Adi. Zainteresovani izvođači iz Srbije, Italije, Španije, Austrije...

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

09:12

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Sve je manje koraka do nastavka izgradnje pristupnih puteva Mostu na Adi sa novobeogradske strane, pišu Večernje novosti.

U pretkvalifikacionom postupku javilo se osam firmi iz šest zemalja - Italije, Španije, Bosne, Austrije, Kine i Srbije. A pre dva dana, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište pozvala je kvalifikovane ponuđače da dostave ponude prema tenderskoj dokumentaciji za izvođenje radova na Tošinom bunaru.

Zainteresovani izvođači imaju 30 dana da daju svoju ponudu, a potom će komisija u roku od 25 dana od otvaranja ponuda da donese odluku. Kriterijum za ocenjivanje je najniža ponuđena cena. Međutim, u slučaju da dve ili više ponuda imaju istu najnižu cenu, kao najpovoljnija će biti izabrana ona koja ima kraći rok završetka radova.

Po svemu sudeći, nema izgleda da će izgradnja saobraćajnice, koja je sastavni deo Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, započeti ove godine. To, između ostalog, zavisi i od ponašanja učesnika koji imaju mogućnost da ulože prigovor što bi donekle moglo da produži postupak, ali se izvođenje radova svakako planira za sledeću godinu. Tačan rok biće poznat po zaključenju ugovora sa izabranim ponuđačem.

Inače, Most na Adi i njegovi prilazi su deo prve faze izgradnje Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), koji bi trebalo da se proteže od Kvantaške pijace do Pančevačkog mosta. Da bi ona bila završena, potrebno je još napraviti deonicu puta od Buvljaka do Tošinog bunara, u dužini od dva kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: