EPS i Telekom realizuju sporazum iz Brisela

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će Telekom i EPS u ponedeljak početi rad na realizaciji sporazuma iz Brisela.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 29.08.2015.

13:49

Default images
Foto: Freeimages.com

EPS će predati kompletnu dokumentaciju za osnivanje kompanije na Kosovu i Metohiju, a Telekom zahtev za registraciju, rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka s predstavnicima Srba u pokrajinskim institucijama.

Đurić je danas u Palati Srbija razgovarao s gradonačelnicima 10 opština s većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, srpskim poslanicima, članovima vlade privremenih institucija u Prištini i predstavnicima Liste "Srpska". Tom prilikom, on ih je obavestio o detaljima sporazuma o ZSO, energetici, telekomunikacijama i slobodi kretanja preko mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, potpisanih prošle nedelje u Briselu.

Đurić je ocenio i da je sada, nakon postizanja sporazuma u Briselu koji su doneli veoma dobra rešenja za Srbe, veoma važno da se smire tenzije i okrene daljoj normalizaciji odnosa.

"Sada je trenutak da se spusti lopta i da se zaista istinski poradi na normalizaciji odnosa i pomirenju", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je rekao i da će most koji deli južnu i severnu Kosovsku Mitrovicu 15. oktobra biti ograđen građevinskom ogradom, a da će ispred njega biti postavljene betonske ploče i žardinjere kako bi Srbi bili sigurni da se ništa neće desiti do pretvaranja centralne ulice u pešačku zonu. Dodao je da je ovim sporazumom konačno razgraničena severna i južna Mitorvica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: