Kreće realizacija novih projekata u BG

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počinje izgradnju infrastrukture na četiri nove lokacije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

11:57

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost tih projekata je 172,2 miliona dinara.

Radovi na sva četiri gradilišta bi trebalo da budu završeni do kraja godine, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

On je precizirao da se počinje sa gradnjom kolektora na Dobanovačkom putu u Zemunu, parkinga kod Instituta za majku i dete u Novom Beogradu, kao i dve nove saobraćajnice na Zvezdari.

Prema Vesićevim rečima, u naselju Altina na Dobanovačkom putu biće izgrađen fekalni kolektor dužine 886 metara, koji će prvenstveno rešiti pitanje kanalizacije za OŠ "Sava Šumanović" i vrtić "Milica" koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Na kolektor će moći da se priključe i stanovnici samog Dobanovačkog puta, dok se za još nekoliko ulica koje gravitiraju Dobanovačkom putu pripremaju projekti za izgradnju sekundarne kanalizacije, kazao je Vesić.

On je napomenuo da će osim kolektora biće izgrađena i kanalizaciona crpna stanica koja će premupavati otpadne vode ka postojećoj gradskoj mreži.

Vrednost radova je 42,8 miliona dinara.

Vesić je naglasio da će se potrebe za parkiranjem vozila kod Instituta za majku i dete rešiti izgradnjom 104 parking mesta.

"Postojeće parkiralište u Ulici Radoja Dakića biće preuređeno i uz njega će se izgraditi obostrani trotoar od tri metra. Planirana je zamena vodovodnih instalacija i postavljanje novih elektro i telefonskih kablova, a postojeća stabla i novi drvored biće zaštićeni odgovarajućim zelenim pojasom. Vrednost radova je 47,8 miliona dinara", precizirao je gradski menadžer.

On je dodao da, kada se već govori o Novom Beogradu i parkinzima, može da najavi da u prvoj nedelji septembra počinju radovi na izgradnji parkinga u Bulevaru Zorana đinđića u delu od ulice Vladimira Popovića do Kombank arene.

Vesić je najavio da će na teritoriji opštine Zvezdara, u okviru Mesne zajednice "Severni bulevar”, biti izgrađena Ulica Dragiše Lapčevića i povezana sa ulicama Veljka Dugoševića i Pante Srećkovića.

Ulica će biti široka deset metara sa trotoarima od dva metra i svom potrebnom komunalnom infrastrukturom, a vrednost radova je 20,2 miliona dinara.

U Mirijevu, paralelno sa Ulicom Jovanke Radaković, gradiće se nova ulica koja predstavlja središnju saobraćajnicu u Bloku "B".

Ulica se gradi za potrebe novosagrađenih objekata i biće opremljena novom komunalnom infrastrukturom.

Radovi će koštati 42,8 miliona dinara.

Direkcija je u međuvremenu završila izgradnju kanalizacije u Ulici 12.oktobra u Borči, čija vrednost je 22,2 miliona dinara.

Sada su u ovoj ulici razdvojeni odvodi za kišnu i fekalnu kanalizaciju tako da se atmosferske vode više ne zadržavaju na okolnim površinama, a stanovnicima je omogućeno da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu.

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda nastavlja da realizuje infrastrukturne projekte neophodne za razvoj grada. Direkcija ove radove finansira od obračunatog i naplaćenog doprinosa za gradsko građevinsko zemljište koje plaćaju investitori", rekao je Vesić.

On je dodao da je za prvih pet meseci primene novog Zakona o planiranju i izgradnji grad Beograd izdao 382 građevinske dozvole i obračunao 2,64 milijardi dinara od čega smo već naplatili 1,7 milijardu dinara.

"Taj novac se koristi za izgradnju infrastrukure i rešavanje decenijskih problema koji tište građane i zato je veoma važno da imamo što više investicija", kazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: