Srbija mora da izda 70 energetiskih dozvola

Zapadni Balkan je malo tržište, fragilno...veliki proizvođači energije imaju monopol i svaka vlada ima svoje prioritete u energetskom sektoru, kaže Uzinov.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

16:26

Default images
Foto: Freeimages.com

U Beču je održan sastanak energetskih zajednica i predsednika privrednih komora Zapadnog Balkana sa kojeg je, između ostalog, poručeno da je veoma važno da energetski sektor regiona bude integrisan u evropski.

Jedan od predstavnika energetske zajednice Simon Uzunov rekao je na sastanku da je misija energetske zajednice privlačenje investicija, integrisanje tržišta, bezbednost snadbevanja, povećanje konkuretnosti i pomoć zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji.

On je, takođe, istakao značaj integrisanja Trećeg energetskog paketa u zakonodavstva zemalja regiona.

Kako je rekao, cilj energetske zajednice je da omogući saradnju između snadbevača energetskih resurasa na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku je, takođe, istaknuto da je Zapadni Balkan malo tržište, fragilno i pogođeno ekonomskom krizom, a da veliki proizvođači energije imaju monopol i da svaka vlada ima svoje prioritete u energetskom sektoru.

Takođe je ukazano na bezgraničan broj energetskih dozvola koji mora da bude izdat potencijalnim investitorima u čemu prednjači Srbija gde je potrebno izdati 70 dozvola.

Sastanak, kojem su prisustvovali predsednici komora Zapadnog Balkana, održava se u sklopu samita o Zapadnom Balkanu, koji je deo Berlinskog procesa, a koji je inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: