"Vi da završite škole, mi da vam obezbedimo posao"

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je u grčkom letovalištu Paralija, da Jagodina realizuje 10 ugovora sa stranim investitorima

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

12:01

Default images
Foto: Beta

Četiri fabrike su otvorene, tri se grade, a tri će početi da se grade za mesec dana, precizirao je Marković i istakao da će u Jagodini do maja naredne godine biti zaposleno više od 3.000 mladih.

"Fabrike koje se otvaraju u Jagodini imaju budućnost jer imaju tržište u celom svetu", rekao je Marković. Obraćajući se u centru Paralije, ispred mesne crkve, maturantima Gimnazije iz Jagodine koji letuju u tom mestu o trošku budžeta grada, kao i članovima KUD iz Jagodine, on je ukazao da 11 godina Skupština grada Jagodine šalje đake koji završe srednju školu u Paraliju na more, takođe i KUD i sportske klubove, "one koji osvajaju nagrade".

Ovim gestom motivišemo mlade ljude i nagrađujemo njihove uspehe, objasnio je Marković.

"Jedini smo grad u Srbiji gde u svaokom selu imamo novoizgrađeni Dom kulture, gotovo svako selo ima KUD. Hoćemo da zadržimo srpsku pravoslavnu tradiciju, da se ne stidimo srpske narodne nošnje. Ako se ne stide Nemaci, Austrijanci, zašto bi se mi stideli, a imamo najbolju narodnu nošnju. Egzit je dobar ali je Guča zakon, bez trube se ne može napraviti nijedno veselje", rekao je Marković.

On je ponovio da Jagodina "brine o mladim ljudima kada završe srednju školu, ako neće da nastave studije da imaju posle da se zaposle".

"Sve letovanja se plaćaju iz budžeta grada, pitaju nas odakle pare? Mi štedimo. Jedini smo grad u Srbiji gde članovi Izvršnog odbora ne primaju plate, gde nema putnih troškova, nema dnevnica, ne koristimo opštinske automobile i kada sve to saberemo uštedimo između devet i 11 miliona dinara mesečno, i te pare usmerimo za građane Jagodine", istakao je Marković.

"Za 11 godine više od 33.000 ljudi je došlo ovde na letovanje, sve se plaća iz budžeta grada Jagodine. Mi ne štedimo od juče, štedimo više godina i zato što štedimo imamo i čime da se pohvalimo", rekao je Marković.

Vi da završite škole i fakultete, a mi koji vodimo ovaj grad da vam obezbedimo posao, poručio je Marković gimnazijalcima.

"Jagodina je grad gde borba protiv bele kuge nije deklarativna, prošle godine imali smo dva odeljenja đaka prvaka više, a ove godine 59 đaka prvaka više", rekao je Marković.

Ovih dana su dobra dešavanja, mislim na ono što se desilo u Briselu i Beču, a Jagodina to veoma dobro koristi, "da dovodimo investitore i obilazimo gradove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: