Rusi šalju "inspekciju" na naše pruge

Potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Vitajevič Celjko i direktor "Ruskih železnica Internešnl" Sergej Pavlov obići će radove na pruzi Beograd - Pančevo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

09:54

Default images
Foto: Tanjug

U okviru rekonstrukcije srpskih železnica kompanija "RŽD Internešnl" završava radove na pruzi Golubinci - Ruma, na međunarodnom saobraćajnom Koridoru H, a predstavnici ruskih železnica će obići i ovu deonicu.

Početkom septembra, posle završenog tehničkog prijema deonice od strane investitora, brzina saobraćanja vozova povećaće se na projektovanih 120 kilometara na čas.

Deonica pruge Pančevački most - Pančevo Glavna, dužine 16 kilometara, jedan je od pet projekata modernizacije železnice u Srbiji koju kompanija "RŽD Internešnl" realizuje iz sredstava ruskog državnog kredita.

Do sada je završeno 90 odsto radova, a kompletni radovi biće završeni i pruga puštena u saobraćaj u februaru 2016. godine, navedeno je u saopštenju Ruskih železnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: