Kinezi ne pitaju za cenu, žele našu odeću

Modna konfekcija “Bimdi” iz Odžaka zainteresovana je da učestvuje na “Prvom fešn vik Srbija” u kineskom gradu Ningbu kazala je menadžerka "Bimdija" Maja Anđelić

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

09:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

Na sastanku s kineskim predstavnicima na Novosadskom sajmu oni su govorili o mogućnostima da ovdašnja tekstilna industrija uđe na tržište Kine posredstvom “Prvog fešn vik”od 22. do 25. oktobra.

Maja Anđelić je na sastanku predstavljala Klaster tekstilaca Vojvodine pa je navela da će devet proizvođača iz klastera obavesititi šta Kinezi nude domaćim konfekcionarima. Kinezi će na Sajmu mode u Ningbu obezbediti deset štandova na kojima će u oktobru moći da se predstave domaći konfekcionari, a na sajam će dovesti i 200 predstavnika trgovačkih lanaca.

Ningbo ima šest miliona stanovnika, na stotinak kilometara je udaljen od Šangaja i zajedno sa Hongkongom za Kineze predstavlja svetski grad mode.

Po rečima menadžerke “Bimdi” godišnje sašije 30.000 odevnih predmeta muških i ženskih i potrudiće se da na Sajmu predstavi obe kolekcije, mušku i žensku za jesen – zimu i za na proleće – leto 2016. godine, ali neće učestvovati na reviji, već će u Ningbu odneti odeću za kineske trgovce.

““Bimdi” na ovdašnjem tržištu privređuje 29 godina, ima 70 zaposlenih i bez obzira na to koliko se čini da je firma mala u odnosu na ogromno kinsko tržište pokušaćemo da se predstavimo u Ningbu”, kazala je menadžerka Maja Anđelić.

“Zadovoljna sam sastankom i do oktobra pripremićemo izvesnu količinu odeće namenjenu za prodaju, a otvoreni smo i za drugi vid saradnje, da se kod nas proizvodi kinski brend”, navela je menadžerka “Bimdija”.

“Naša prednost u odnosu na druge zemlje jugoistočne Evrope za eventualni ulazak na tržište Kine može biti u odličnom dizajnu i u našim brendovima i tu je Srbija lider ne samo na Balkanu već i u jugoistočnoj Evropi”, kaže za direktorica “Klaster modne i odevne industrije Srbije” Slađana Milojević.

Ona podvlači da su zatečeni interesovanjem kineskih trgovaca za našu konfekciju jer smatraju da je Kina preveliki zalogaj za domaću industriju.

“Uprkos tome, o mogućnostima plasiranja robe u Kinu razgovaraćemo na Nadzornom odbru klastera početkom septembra. Naše interesovanje ove i naredne godine su zemlje EU, a tu mislimo najpre na Češku, Slovačku i Nemačku. Upravo smo se vratili sa Sajma modne i odevne garderobe u Brnu gde smo dobili komplimente za nastup jer su naši brendovi konkurencija nemačkim”, kazala je Slađana Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: