Nove šine, ali stari tramvaji

Voždovčani očekivali da će im poslati "špance" . Sa jednog na drugi kraj grada stiže se za 59,5 minuta, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

16:01

Default images
Foto: B92, arhiva

Posle skoro trinaest meseci, tramvaji na liniji devet, pre nešto više od nedelju dana, na radost Beograđana, vraćeni su na redovni kolosek.

Stare gradske "šinobuse" sačekala je nova pruga kompletno renovirane Ulice vojvode Stepe. I dok su putnici zadovoljni udobnošću, vozači tramvaja ističu bezbednost koju je rekonstrukcija pružila.

Reporteri Večernjih novosti provozali su se starom trasom popularne "devetke", od prve stanice kod tržnog centra "Banjica" pa sve do okretnice u Bloku 45. Da li zato što su ljudi još na odmorima, a deca i studenti ne idu u škole i na fakultete, saobraćaj je znatno rasterećeniji. U prilog tome govori i činjenica da je tačno 59 i po minuta bilo potrebno "devetki" da pređe 35 stajališta do novobeogradskih blokova.

Desetak putnika sačekalo nas je na početnoj stanici. Stari, crveni tramvaji na potpuno novim šinama najduže voždovačke saobraćajnice, kontrast je koji ostavlja najjači utisak.

- Nedostajao mi je tramvaj - iskrena je Danijela Simov. - Iako češće idem pešice nego što se vozim, oduvek mi je bilo zadovoljstvo da se provozam gradskim šinama. Vojvode Stepe je odlično urađena, dopada mi se i kako izgleda, ali i vožnja kroz ulicu. Zaista je opuštajuća, ali malo sam i razočarana. Očekivala sam nove tramvaje.

Isto osećanje zbog vraćanja u stara vozila ima i Zoran Pantić, vozač jedne od najdužih tramvajskih linija. Ipak, kroz Vojvode Stepe se klizi.

- Vožnja je slobodnija i bezbednija. Kada sam seo u tramvaj i izvozao prvi krug, pozitivno sam se iznenadio. Prelaz na stare šine i te kako se oseti - priča Zoran, koji je od okretnice na Banjici do Autokomande stigao za 18 minuta.

Već kod "Franša" malobrojni putnici, svako na svom sedištu, osetili su nelagodu. Ljuljanje sa jedne na drugu stranu i truckanje, prekinuli su im misli i vratili u stvarnost ostatka beogradske pruge. Barem dok ne srede potez od Slavije do Autokomande, pa i na ovom potezu ne krenu da saobraćaju popularni "španci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: