Srbi nadmašili Kineze, sve prodaju Ikei

Ćuprijska firma “Standard furniture Serbia“ celokupnu godišnju proizvodnju od 3,5 miliona evra, izveze u šoping-molove švedske “Ikee“ širom sveta.

Srbija

Izvor: Blic

Utorak, 25.08.2015.

10:13

Default images

Najpoznatiji su po oklagijama. Rade ih po upustvima “Ikeinih“ dizajnera, a nedeljno proizvedu i isporuče 10.000 oklagija.

“Reč je o oklagijama koje sredinom drveta imaju metalnu šipku, te se sa manje napora radi sa testom u kuhinji. Inače, proizvodnju oklagija započeli smo pre dve godine, a jedini konkurent u tom poslu sa “Ikeom“ su nam Kinezi, koje smo uspeli da nadmašimo po kvalitetu i ceni“, kaže Svetlana Lukić, suvlasnik firme. Nema prodavnice “Ikee“ na pet kontinenata koja nema bar jedan drveni deo proizveden u Ćupriji.

“Devastirana farma goveda ćuprijske šećerane pretvorena je u pogone za preradu drveta. Sada tu u nekoliko hala radi 220 radnika. Zarade su redovne, kao i izmirivanje svih obaveza prema državi. Dnevna prerada je na nivou od 60 kubika najkvalitetnije bukovine sa Kučajskih planina“, kaže drugi suvlasnik Edin Dacić.

Nemaju zalihe, niti magacin gotove robe jer se sve što se proizvede isporučuje na nedeljnom nivou, a plaćanje je u roku od 30 dana.

Sem pomoći SIEPA od 135.000 evra, nisu imali drugu pomoć države i opštine, a kako kažu, Privredna komora Srbije i ne zna da postoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: