Stižu nam pare iz UAE za navodnjavanje

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković očekuje uskoro dogovor o investiranju UAE u srpske sisteme navodnjavanja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.08.2015.

10:47

Default images
Foto: Thinkstock

Bogosavljević Bošković je kazala da će krajem avgusta predstavnik Vlade Srbije boraviti u Abu Dabiju (UAE) i da veruje da će tom prilikom biti utvrđena dinamika povlačenja sredstava i praktičnih radova na terenu u smislu izgradnje velikih sistema za navodnjavanje.

Bogosavljević Bošković je za TV Pink rekla da država odvaja značajna sredstva za navodnjavanje i da je ove godine Ministarstvo poljoprivrede odvojilo oko 430 miliona dinara za programe navodnjavanja.

Prema njenim rečima, 120 miliona dinara izdvojeno je za nabavku opreme za navodnjavanje, 160 miliona za pripremu projekata za veliko navodnjavanje, 55 miliona za malo navodnjavanje i 22 miliona za završetak kanala za navodnjavanje u Negotinskoj krajini.

Govoreći o velikim projektima, Bogosavljević Bošković je podsetila da je u prethodnom periodu urađena revizija 14 projekata, a to su projekti koji se pripremaju za finansiranje iz fonda Abu Dabi, a oni su u potpunosti spremni.

"U ovoj godini pripremamo osam novih projekata. Za njih smo izdvojili 160 miliona dinara", precizirala je Bogosavljević Bošković.

"Imaćemo ukupno 22 projekta krajem ove godine za veliko navodnjavanje koje će biti finansirano iz fonda Abu Dabi", najavila je ministarka.

Bogosavljević Bošković je dodala da su za povlačenje ovih sredstava potrebne odgovarajuće procedure i da će već krajem ovog meseca predsednik vlade će biti u Abu Dabiju i razgovarati sa rukovodstvom Fonda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: