Fond za razvoj - još 68 kredita privredi

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je privredi još 68 kredita u vrednosti od oko 628,1 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2015.

13:18

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, ti krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, održavanje tekuće likvidnosti, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do 10 godina, uključujući i period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto godišnje.

Upravni odbor Fonda za razvoj, dodaje se, odobrio je i četiri reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita, kao i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.

Podseća se da je Vlada Srbije, da bi nastavila sa podrškom privredi, prošle godine preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 316, a njihova ukupna vrednost oko 6,2 milijardi dinara. Taj novac je namenjen domaćoj privredi i može se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju, istaklo je Ministarstvo privrede Srbije.

Krediti Fonda za razvoj Srbije mogu se koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: