Drekslmajer cveta, posao za Zrenjanince

U fabrici Drekslmajer u Zrenjaninu, koji zapošljava više od 3.300 radnika, pušten je u rad sektor seče kablova, gde je trenutno uposleno više od 100 radnika.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 05.08.2015.

12:56

Default images
Foto: Freeimages.com

Ti radnici su prethodno prošli višemesečne obuke u pogonima te kompanije u Rumuniji i Moldaviji, kao treninge u Zrenjaninu.

Nemačka Drekslmajer grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, a u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za velike svetske proizvođače automobila.

Generalni direktor pogona Drekslmajer u Zrenjaninu, Andreas Veber kaže da je zahvaljujući tom pogonu poslao poruku da ima dugoročne planove za Zrenjanin i investicije u Srbiji.

“Takođe, ovo je korak napred ka automatizovanoj visokoj tehnološkoj proizvodnji za koju nisu potrebni samo kvalitetni radnici, već i tehničari i inženjeri koji će moći da programiraju i održavaju mašine”, kazao je Veber novinarima.

Kako je naglasio, Drekslmajer se odlučio da svoje pogone izgradi u Zrenjaninu jer postoje visokokvalifikovani radnici, ali i zbog veoma pozitivne poslovne klime u Srbiji i tom gradu i najavio mogućnost izgradnje novog pogona, o čemu je, kako je rekao, još rano govoriti.

Veber je ukazao da je postavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže ostvaren potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu u Zrenjaninu, što znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja mogu biti urađeni u jednom pogonu.

"Ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost pošto međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni", rekao je Veber.

Na poziv menadžmenta Drekslmajera pogone je danas obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da je proširenje pogona i veliki broj zaposlenih dokaz da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje.

"Nije malo 30 novih radnih mesta, a kada kažemo da je u poslednja tri meseca ovde zaposleno 300 novih radnika, to je zaista sjajna vest za Zrenjanince”, rekao je Janjić.

Drekslmajer grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: