Novi most do novembra u Prijepolju

Građani Prijepolja dobiće novi drumski most preko Lima koji će povezivati jedno od najvećih naselja Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat i magistralnim putem.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2015.

12:21

Default images
Foto: Ilustracija, Thinkstock.com

Vrednost ove investicije iznosi oko 40 miliona dinara, rekao je član Opštinskog veća Prijepolja Esad Hodžić.

Do sada je urađeno dosta pripremnih radova, a juče je počela demontaža postojećeg mosta. Rok za postavljanje novog mosta je 1. novembar, rekao je Hodžić. "Izgradnju mosta podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kod kojeg je opština konkurisala prošle godine", rekao je Hodžić, dodajući da je ministarstvo odobrilo 31 milion dinara a opština Prijepolje još devet miliona dinara.

Cilj ovog projekta je, kako je rekao, sanacija postojećeg Ivanjskog mosta koji je bio u veoma lošem stanju, a bezbednost saobraćaja dovedena u pitanje.

"Od sada, izgradnjom ovog mosta biće bolja komunikacija između mesta Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat, kao i magistralom", rekao je Hodžić.

Prema njegovim rečima, ivanjska poslovna zona se sve više razvija, a brojni privredni subjekti u njoj zapošljavaju veliki broj radnika.

Sanacija ivanjskog mosta omogućiće sigurniju i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa obe strane Lima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: