"Svake godine u BG nove pešačke zone"

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, koja predsavlja početak pretvaranja centra Beograda u pešačku zonu, počeće 10. avgusta, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2015.

11:19

Default images
Foto: Tanjug

Vesić je rekao da će radovi u Ulici Vuka Karadžića trajati oko četiri meseca i da će biti zamenjena kompletna instalacija, preneo je Beoinfo.

"Ulica Vuka Karadžića će biti popločana, u sredini će biti novi stubovi javne rasvete. Sve fasade će biti urađene", kazao je Vesić.

On je dodao da će kad rekonstrukcija ulice bude završena, svi biti zadovoljni jer će to biti "jedna nova pešačka zona".

Naveo je da će centar grada između Zelenog venca, Trga republike, Ulice braće Jugovića i Pariske ulice postati pešačka zona, a da je Ulica Vuka Karadžića prva u nizu.

"Nakon toga sledi deo kod pošte u Zmaj Jovinoj ulici i zatvaranje Obilićevog venca iz Zmaj Jovine ulice pa će se u garažu ulaziti samo s donje strane. Svake godine ćemo raditi po nekoliko ulica", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima dogovoreno je da ugostitelji i vlasnici radnji u toj ulici tokom četiri meseca radova budu oslobođeni zakupa bašti i plaćanja određenih komunalija.

Gradski menadžer je kazao da su radovi na rekonstrukciji Cvetnog trga podeljeni u dve faze, a trajaće 75 dana.

"Prva faza trajaće 45 dana. Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića će se kao i radovi na Cvetnom trgu obavljati subotom i nedeljom, ali ne duže od 20.00 časova jer moramo imati razumevanja za ljude koji žive u ovoj ulici", kazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: