Zatvorena železnička stanica u Boru

Zbog nedovoljnog broja kvalifikovanih radnika, rukovodioci železničkog čvora Zaječar odučili su da zatvore železničku stanicu u Boru.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

20:39

Default images
Foto: Tanjug

I dok meštani Bora negoduju zbog ovakve odluke, iz železnica poručuju da nije moglo drugačije.

Zeleznicka stanica u Boru ovih dana pusta i gotovo sablasna. Vrata zakljucana, vozova nema, I tek po neki, zalutali putnik namernik.

Zbog nedovoljnog broja otpremnika vozova i drugih izvršilaca, kako kažu u Železnicama Srbije ova stanica ce do daljnjeg biti zatvorena. Mestani Bora, grada sa oko 40 hiljada stanovnika, ne kriju nezadovoljstvo sto im je, kako kazu, najjeftiniji prevoz do susednih gradova I sela u 21. Veku ukinut

Bojan Dinic, , u cijoj je nadleznosti I zeleznicka stanica u Boru kaže, da je zbog nedovoljnog broja otpremnika vozova, skretničara, manevrista pružnih radnika ovakav potez bio neminovan.

Zeleznicka stanica u Boru prema recima Bojana Dinića, šefa Sekcije za infrastrukturu čvora Zaječar, nije jedina koja ne radi.

Zapravo od ukupno 20tak stanica I medjustanica na teritoriji Borskog I Zajecarskog okruga, trenutno radi samo pola I to onih koje su, kako kaze, tehnoloski neophodne.

Dinić ojasnjava, da je neophodno zaposliti oko 100 izvrsilaca, kako bi putnički saobracaj u buduce mogao normalno da funkcionise. U suprotnom, upozorava, postoji mogucnost da se trend zatvaranja stanica nastavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: