BG: Skok dobiti javnih preduzeća 617%

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević kaže da će javna preduzeća ove godine uplatiti u gradski budžet 4,5 milijardi dinara dobiti iz 2014.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 31.07.2015.

09:34

Default images
Foto: Tanjug

On je podsetio da su na jučerašnjoj sednici Skupštine grada odbornici doneli Odluku o raspodeli dobiti 12 javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd, a najviše novca u gradsku kasu preliće se od "Elektrana" i "Parking servisa".

"Reformom javnog sektora u 2014. ostvarili smo neverovatne rezultate. Ranije je iz budžeta novac izdvajan za javna preduzeća, a sada ta ista preduzeća doprinose gradskom budžetu. Koliki je pomak, najbolje govori to što je 2013. u budžet prebačeno 633 miliona, a sada 4,5 milijardi dinara", istakao je Milosavljević, a saopštila Gradska uprava.

Dodao je da je povećana dobit preduzeća rezultat mera štednje i kontrole, a ne poskupljenje usluga.

"Povećanje cena je bilo do pet odsto i to u skladu sa preporukom Vlade Srbije, a ostvarili smo rast dobiti od 617 odsto, ili sedam puta veću nego 2013. To znači da nije došlo do povećanja dobiti kao rezultat većih cena već preko drastičnog smanjenja troškova. Zato se sa razlogom postavlja pitanje gde je ranije odlazio taj novac", rekao je Milosavljević i precizirao da gradska preduzeća u budžet vraćaju 85 odsto dobiti.

On je istakao da će korist imati svi građani Beograda, jer će na vreme biti isplaćivane naknade porodiljama, podsticaji poljoprivrednicima i naknade socijalno ugroženim grupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: