"Soravija kupuje BIGZ, investicija od 35 mil. EUR"

Austrijska kompanija Soravija je u završnim pregovorima o kupovini 100 odsto vlasništva zgrade nekadašnjeg BIGZ-a, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.07.2015.

13:26

Default images
Foto: Thinkstock

Mali je kazao da čitava investicija vredi 35 miliona evra.

"Oni su rekli da do kraja godine završavaju pravno-imovinske poslove, a na proleće i projekat, nakon čega kreće realizacija,a finansijska sredstva su već obezbeđena", rekao je Mali.

"Reč je o veoma poznatoj kompaniji koja je već izgradila hotel Radison Blu u neposrednoj blizini zgrade BIGZ i koja sada želi da na mestu te zgrade napravi komercijalni prostor u kome bi bilo mesto za IT kompanije, galerije", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

Kako je naveo Mali, iz te kompanije su najavili da će na proleće 2016. godine završiti projekat rekonstrukcije tog zdanja.

"Ako se i ta zgrada uradi ceo taj kraj će bljesnuti novim sjajem", ocenio je on.

On je novinarima u Skupštini grada rekao i da se svakodnevno razgovara sa svim zainteresovanima da ulažu u Grad, dodajući da se završava javni uvid za hotel Jugoslaviju, kao i da će u narednih nekoliko sedmica biti raspisan međunarodni konkurs za zgradu saveznog MUP-a u Kneza Miloša.

Soravija je prekoputa Beogradskog sajma za milion evra izgradila hotel "Radisson Blu Old Mill" koji je uz samu zgradu BIGZ-a, podignutu 1937. godine, po projektu arhitekte Dragiše Brašovana. Zgrada BIGZ ima 25.000 kvadratnih metara.

BIGZ je u vlasništvu biznismena Petra Matića, koji je to preduzeće kupio na aukciji pre osam godina za nešto manje od četiri miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: