I vanredni prihodi uvećali dobit BG aerodroma

Aerodrom “Nikola Tesla” zabeležio je veliki rast dobiti jer je, između ostalog, zabeležio visoke ostale prihode po osnovu Zakona o preuzimanju obaveza Er Srbije

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

14:56

Default images
Foto: Tanjug

Aerodrom „Nikola Tesla“ je u četvrtom tromesečju prošle godine i u prvom tromesečju ove godine zabeležio visoke ostale prihode po osnovu Zakona o preuzimanju obaveza privrednog društva Er Srbija koje su pretvorene u javni dug, izjavio je nenad Gujaničić iz Vajz brokera.

On kaže da je krajem prošle godine ostvaren ostali prihod po ovom osnovu od 2,2 milijarde dinara, dok je na kraju marta ove godine prihodovano dodatnih 1,9 milijarde dinara po istom osnovu.

Ova naplaćena potraživanja, u velikoj meri su doprinela rekordnom profitu kompanije od 3,4 milijarde dinara prošle godine, objasnio je Gujaničić.

Kako dodaje, u prvom tromesečju, takođe u velikoj meri zahvaljujući ovim prihodima, ostvaren je rekordni kvartalni dobitak od 1,9 milijardi dinara za period januar-mart.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Aerodrom "Nikola Tesla" u prvih pet meseci ove godine zabeležio je sedam puta veću neto dobit nego u istom periodu prošle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: