"Privredni rast Srbije biće 0,5%"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Srbija u ovoj godini ostvariti rast BDP-a između 0,5 i jedan odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

10:33

Default images
Foto: Thinkstock.com

Premijer je na konferenciji za medije rekao da je privredni oporavak ozbiljno ubrzan tokom drugog kvartala i da se u ovoj godini očekuje rast privredne aktivnosti između 0,5 i jedan odsto BDP-a.

"To je baš onako kako sam govorio pre nepunih godinu dana, kada su mi se svi smejali", rekao je vučić.

On je podsetio i da je MMF promenio svoju prvobitnu prognozu, kao i da će je ponovo promeniti u vgustu na plus, 0,5

Vučić je rekao da je napravljen veliki pomak u borbi protiv sive ekonomije.

Vučić je rekao da je dobra vest smirivanje tenzija u vezi sa Grčkom, kao i stabilnost grčkih banaka. Takođe, kako je rekao, dobra vest je i smirivanje kursa dolar-evro. On je podseio i na veliko interesovanje stranih investitora za region, što može pozitivno uticati i na nas

Srbijagas više ne duguje Gaspromu

Vučić kaže da su konačno postignuti dogovori sa najvećim preduzećima da plažaju elkektričnu energiju.

On je na konferenciji za medije u Vladi Srbije naveo da će Srpska fabrika stakla, sa kojom je takođe postignut sporazum, plaćati struju u dva navrata zaključno sa 31. avgustom.

Prema njegovim rečima, ubuduće će se kontrolisati plaćanja javnih prema javnim preduzećima

"Za 60 dana Železnice će morati da plate svoje račune EPS, EPS prema Železnici čime ulazimo u neuporedivo zdraviji sistem", rekao je on.

"Srbijagas po prvi put ne duguje Gaspromu ni dinara za tekuće isporučene količine gasa od početka grejne sezone. Nikada nam se ovako nešto nije dogodilo", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima 60 miliona evra ranijih obaveza Srbijagasa neće se uzimati iz budžeta države, već će to Srbijagas rešiti sa svojim dužnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: