"Radna grupa i 24h za spornu zemlju na Zlatiboru"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je formirana posebna radna grupa koja će ispitati slučaj raspolaganja zemljištem na Zlatiboru.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

13:14

Default images
Foto: Tanjug

Ministarka je kazala da je zadatak posebne radne grupe da ispita sve detalje i činjenice u vezi sa rasplaganjem zemljištem Poljoprivrednog kombinata "Zlatibor".

Ona je novinarima u skupštini rekla da ta grupa ima rok od 24 sata da podnese izveštaj o tome da li je sve bilo po zakonu.

Ministarka je kazala da postoje indicije da je došlo do ugrožavanja javnog interesa i da je zato insistirala da se formira radna grupa kako bi se ispitali svi detalji.

Ona je kazala da će se razmotriti šta je bilo sa javnom imovinom 2002. godine, kada je bila privatizacija, a koja, kako je kazala, nema veze sa sadašnjim vlasnikom koji je akcije kupio na berzi 2012. godine.

"Sutra tokom dana očekujem da informacija o tome bude kompletna i zalažem se za efikasnost postupka", rekla je ministarka.

Ona je kazala da da je Ministarstvo obavilo redovne nadzore nad katastrom ne samo u toj opštini, već i u još nekoliko lokalnih samouprava zbog brige o javnom interesu.

"Videćemo na osnovu informacije koju smo juče dobili iz katastra da li postoji još neka dodatna informacija, da li nešto nije na pravi način uređeno, da li je možda bilo nekih zakupa za koje nismo znali", kazala je Mihajlović i dodala da će komisija u roku od 24 sata dostaviti kompletnu informaciju o tome.

Ona je podsetila da je Ministarstvo po dobijanju informacija o mogućem narušavanju javnog interesa u upisu svojine već preduzelo korake uvidom u predmete PK "Zlatibor" u Republičkom geodetskom zavodu odnosno službi za katastar nepokretnosti Čajetina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: