Ljajić: Veliko interesovanje za Telekom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio da će posle 3. avgusta biti raspisan javni, zvanični poziv za privatizaciju Telekoma.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 27.07.2015.

11:20

Default images
Foto: Tanjug

Ljajić je istakao da postoji značajno interesovanje za Telekom najavljujići zvanični poziv za prijem obavezujućih ponuda za privatizaciju te kompanije.

Nedavno je istekao rok za preuzimanje dokumentacije za Telekom, a Ljajić je rekao da nema ništa novo i konkretno da kaže s obzirom na to da se radi o neobavezujućem pozivu, osim da postoji značajno interesovanje telekomunikacionih kompanija i investicionih fondova za Telekom.

"Verujem da Telekom predstavlja vrlo respektabilnu i značajnu kompaniju, čemu u prilog ide i ovo interesovanje, mi skoro nedeljno razgovaramo sa nekom telekomunikacionom kompanijom i investicionim fondom, koji traže detaljnije informacije i pokazuju ozbiljan interes za kupovinu Telekoma", rekao je Ljajić, nakon sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom Al Rašidom u Palati Srbija.

Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje su poslednje tri godine pružale uslugu mobilne telefonije.

Kao kvalifikacioni uslov za učešće u postupku traži se i da zainteresovana kompanija u poslednje tri godine ima prihode u telekomunikacionim uslugama veće od 500 miliona evra ili da je u poslednjih 10 godina prikupila sredstva u iznosu većem od 500 miliona evra ili da je vrednost imovine kojom upravljaju na kraju 2014. iznosila najmanje dve milijarde evra.

U privatizaciji Telekoma Srbija mogu da učestvuju investitori koji su najmanje 10 godina imali minimalno vlasničko učešće od 10 odsto u najmanje jednom telekomunikacionom operateru s godišnjim prihodima od telekomunikacionih usluga od najmanje 500 miliona evra u najmanje jednoj godini perioda ulaganja.

U oglasu nije navedena procena vrednosti Telekoma Srbija, već računovodstvena vrednost kapitala, i to upisan novčani kapital od 17,4 milijarde dinara i upisani nenovčani kapital od 82,5 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: