Nemački privrednici "propituju" Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se tokom današnje posete Minehenu i sa brojnim bavarskim privrednicima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.07.2015.

08:53

Default images
Foto: Tanjug, AP

Vučić danas boravi u radnoj poseti Minhenu gde će se sastati sa premijerom nemačke savezne pokrajine Bavarske Horstom Zehoferom, ministarkom za Evropu i regionalne odnose Beatom Merk.

Premijer Vučić će učestvovati na Biznis forumu u Minhenu gde će razgovarati sa predstavnicima gotovo 30 bavarskih preduzeća iz različitih sektora, a u Privrednoj komori Srbije očekuju vrlo konkretne najave ulaganja u našu zemlju. Sastanak organizuje Privredna komora Srbije, uz podršku Privredne komore Minhena, a u razgovorima će, između ostalih, učestvovati predstavnici automobilske, metalske i elektroindustrije.

Kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, tokom radne posete predviđeni su i susreti Vučića sa predstavnicima privrede i bavarskih preduzeća - PKS i IHK Bavarske (IHK für Münćen und Oberbayern) u okviru Biznis foruma u Minhenu.

Predsednici Vlade Srbije i PKS imaće radni sastanak sa gotovo 30 bavarskih firmi, na kome će ih upoznali sa prednostima poslovanja i ulaganja u Srbiju, kao i napretkom u poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Reporter RST javio je da će Vučić direktno odgovarati na pitanja nemačkih privrednika.

Osim privrednika, sastanku će prisustvovati i predstavnici Privredne komore Minhena i Gornje Bavarske i bavarskog Ministarstva privrede.

Takođe, očekuje se da nemačke kompanije predstavnike srpske vlade i PKS upoznaju sa svojim aktivnostima i planovima.

Na sastanku će učestovati predstavnici kompanija Simens, Vebasto, Knot holding, Osram, Dreger...

Minhen, jednodnevna poseta #bussinesforum #Munich #Germany #Serbia

A photo posted by SerbianPM (@serbianpm) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: