PIO: Najviše penzionera u Vrnjačku banju

Najviše zainteresovanih penzionera za boravak u nekoj od banja Srbije o trošku Fonda PIO je iz Beograda, Niša, Novog Sada, Užica, Ćuprije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.07.2015.

15:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako navode u PIO fondu, najveći broj korisnika penzija će ovo pravo do kraja godine ostvariti u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Merkur"u Vrnjačkoj banji, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Koviljača", Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Kanjiža", kao i Specijalnoj bolnica za rehabilitaciju "Banja Junaković".

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje o izdvajanju sredstava za rehabilitaciju korisnika penzija i utvrđivanju troškova rehabilitacije korisnika penzija za 2015. godinu, do kraja godine pravo na besplatnu rehabilitaciju moći će da ostvari 11.227 korisnika.

Penzioneri čija su primanja niža od 23.159 dinara mogli su da se PIO fondu jave za odlazak na besplatnu 10-odnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje Srbije do 15. aprila.

Pravo da se jave na konkurs imali su penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednici, a prijave su mogli da podnesu opštinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivališta.

Uslov je bio i da penzioneri nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike potrebno je i najmanje deset godina "poljoprivrednog" straža osiguranja.

Inače, spisak korisnika penzija za upućivanje na rehabilitaciju utvrđen je prema broju bodova na osnovu visine penzije, broja godina staža osiguranja, broja godina korišćenja penzije, ostvarenog prava na tuđu negu i pomoć i ostvarenog prava na porodičnu penziju- za korisnika koji je pravo na porodičnu penziju ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalan život i rad.

Inače, nakon što je Fond PIO predao spiskove banjama, oni sami pozivaju penzionere i dogovaraju kada će i gde iskoristi pravo na rehabilitaciju, kažu u Fondu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: