Kreće serijska proizvodnja oklopnog vozila

Jedno od najmodernijih vojnih oklopnih vozila, sa mitraljezom kalibra od 12, 7 milimetara, za koji je napravljen prototip, ući će u serijsku proizvodnju u martu

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.07.2015.

12:41

Default images
Foto: Tanjug

To je najavio premijer Aleksandar Vučić.

On je prilikom obilaska fabrike artiljerijskih oružja, rekao da bi to mogao da bude odličan izvozni posao, ali pošto mi za sada nemamo mašine za municiju od 12,7 milimetra, Vučić je rekao da je tu moguća proizvodna saradnja sa BIH, jer se to proizvodi u Konjicu.

"Umesto da se mi se mučimo da kupimo od njih pa da onda preprodajemo, možemo da se pojavimo na inostranom tržištu i kažemo Srbija i BIH vam nude vozilo kalibra od 12,7 milimetara, a možemo da prodamo sve", kazao je on, dodajući da je potražnja tolika da ne možemo toliko da proizvedemo.

Premijer je istakao da su na vozilu urađena mnoga poboljšanja, ima dvostruko ojačani lim, tako da ne može da ga probije pancirno zrno, od 12, 7 milimetara.
Foto: Tanjug
"Naše vozilo ima mitraljez tog kalibra, tu se čovek ne pojavljuje van vozila, već njime upravlja pomoću kompjutera. Ljudi sa više strana mogu i da osmatraju, pucaju i da budu zaštićeni", kazao je Vučić.

On je dodao da je to jedno od najboljih vozila te vrste, te da ako uđemo u serijsku proizvodnu možemo sve da prodamo, a počinjemo i da gradimo nove fabrike. Nemamo još kapaciteta da sve proizvedemo, ali polako ulazimo i u te složene borbene sisteme, unapredućeno sve kovačnice, kapsilane i sve fabrike municije u narednom periou, kazao je on.

Vučić je povećanu potražnju ilustrovao primerom da je Jugopimport prodao 60 miliona metaka Prvog partizana za sledeću godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: