Biciklisti, napreduje alternativna staza

Alternativni pravac za bicikliste - staza uz Karađorđevu ulicu, počela je da se asfaltira.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

18:58

Default images
Foto: B92

Biciklisti neće zaobilaziti tri kilomera, kako je bio prvobitni plan već će prolaziti paralelnom stazom uz Karađorđevu ulicu, koja prati šetalište, odnosno Savsku promenadu.

Prema ranijim najavama gradskih vlasti, promenada je deo izgradnje projekta Beograd na vodi, a očekuje se da će biti završena za 70 dana.
Foto: B92
''Mislim da neće biti nikakvih problema za bicikliste, da će biti zadovoljni. Njihov zahtev smo uzeli u razmatranje, usvojili smo ga... Videćete početkom septembra, kada je krajnji rok za završetak, malo drugačiju promenadu i sliku nekog budućeg Beograda. Mislim da vredi čekati, a u međuvremenu imaju stazu pored'', nedavno je rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Prošle nedelje je na prekinutom delu staze Dorćol-Ada Ciganlija protestovalo 150 biciklista, pod nadzorom privatnbog obezbeđenja građevinske firme i u prisustvu policije nezadovoljno zbog zatvaranja staze.

Udruženje "Ulice za bicikliste" je saopštilo da "biciklisti pozdravljaju izjavu gradonačelnika Siniše Malog da razume problem, kao i volju gradskih vlasti da problem reše", ali ih podsećaju da je bilo dovoljno vremena da to učine mnogo ranije, te bi sada trebalo ubrzati i proceduru za to, i radove na uređenju privremenog prolaza oko gradilišta. U subotu će biti održana i biciklistička vožnja Kritična masa, koja će nadgledati graditelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: