Ideje građana za budući izgled Beograda

Grad Beograd od jeseni uvodi novi vid komunikacije i saradnje sa građanima, koja će se odvijati neposredo kroz interaktivne radionice i participativne akcije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2015.

10:59

Default images
Foto: Thinkstock.com

One će biti organizovane u susedstvu, kao i posredstvom mobilne aplikacije koja je u pripremi, najavio je gradski urbanista Milutin Folić.

"Građani će konačno biti u mogućnosti da sami budu inicijatori uređenja gradskih površina i da u saradnji sa gradskom službom obezbede unapređenje lokalne samouprave, planerskih alata, ali i da pojednostave proceduru transformacije određenih gradskih prostora i stvore ono najbitnije, osećaj pripadnosti", poručio je Folić, saopšteno je iz Gradske uprave.

Grad će digitalnim participativnim aplikacijama koje predstavljaju nadogradnju već postojećeg sistema digitalne uprave i "e-governmenta", nuditi mogućnost brže, šire i direktne reakcije na postojeće nepravilnosti i probleme, ali i na pozitivne promene, kao i mogućnost lakše organizacije neke kampanje ili akcije.

Folić je objasnio da je ideja da se učešćem građana smanje ekonomski i drugi rizici i samim tim stvaraju održiva rešenja, jer samo učešće građana podrazumeva i njihovu podršku.

"Gradska administracija ima spremnu strategiju koja podrazumeva radionice različitog karaktera, kao i pilot-projekte preko kojih će građani na brz i jednostavan način moći da deluju zajedno sa Gradskom upravom, arhitektama i urbanistima, ali i komercijalnim akterima i investitorima. Sve te aktivnosti u službi su razumevanja potreba i ekonomski realnih ideja građana", rekao je Folić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: