Ministarka: Niko ne prodaje zemlju strancima

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković kaže da su uslovi izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta isti za sve.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2015.

15:29

Default images
Foto: Tanjug/AP

Ministarka je istakla da su uslovi isti za sva pravna i fizička lica i da nema govora o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima.

Ona je, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, tokom razgovora sa predsednikom opštine Apatin i predstavnicima poljoprivrednih udruženja, preduzeća i poljoprivrednih proizvođača iz tog grada, kazala da se pri izradi radne verzije Zakona o državnom poljoprivrednom zemljišutu, Ministarstvo konsultuje sa poljoprivrednim udruženjima na terenu i da se ništa ne radi mimo interesa srpskog poljoprivrednika.

Ministarka je dodala da će biti održana javna rasprava Zakona o poljoprivrednom zemljištu gde će svi zainteresovani moći da učestvuju.

Prema rečima Bogosavljević Bošković današnji sastanak u Apatinu bio je vrlo otvoren i konstruktivan i predstavnici poljoprivrednih udruženja izneli su svoje predloge i rešenja koja će se razmotriti.

"Njihov predlog je da se državno poljoprivredno zemljište izdaje u dva kruga. Sve ideje temeljno ćemo razmotriti. Sve što je u skladu sa Zakonom i ne ruši zakonska rešenja nema razloga da i ne bude usvojeno. Razgovarali smo i o Pravilniku kojim se proglašava lovostaj na pojedine vrste životinja. Radi se konkretno o grlicama. Razgovarali smo o tome kako je došlo do nesporazuma i o mogućem rešenju", kazala je ona.

U saopštenju se dodaje da je ministar Bogosavljević Bošković Nakon radnog sastanka u opštini, obišla je i Fabriku vode u Apatinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: