Šansa: Posao u Srbiji za američku platu

Američka kompanija "ZAC" , u vlasništvu Zorana Momića iz Beograda, namerava da u srpskoj prestonici uposli mašinske i elektro inženjere.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 18.07.2015.

17:00

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Oni će konstruisati mašine za pakovanje, kaže za Tanjug vlasnik ovog preduzeća.

Prema Momićevim rečima, on ima nameru da "izvozi srpsku pamet", ali ne odvodeći mlade školovane stručnjake iz zemlje.

"Oni će za našu firmu konstruisati mašine iz Beograda gde ćemo uskoro otvoriti naše predstavništvo. Imaće zarade i osiguranje kao da rade u Americi, ali i mogućnost da se usavrše u toj zemlji", rekao je on, dodajući da dvojica trenutno rade za ovo preduzeće iz našeg glavnog grada.

Jedan od njih dizajnira mašinu koja će biti predstavljena na sajmu u Las Vegasu (Pack expo) u septembru 2015. godine.

"Ovo je četvrta generacija mašine i 90 odsto dizajna je urađeno u Beogradu", objašnjava sagovornik Tanjuga, i napominje da postoji mogućnost saradnje sa privatnim fakultetom iz BiH, čiji je osnivač Slobodan Pavlović.

Momić ističe da njegova firma ima veliki obim poslovanja, a namera mu je da investira u Srbiju.

"To podrazumeva pokretanje proizvodnje u našoj zemlji, jer želim da prenesem svoje znanje i iskustvo koje sam stekao u ovom poslu", zaključio je Momić.

Kompanija "ZAC" je osnovana je 1992. godine u američkoj saveznoj državi Ilinois, i tokom godina je razvila kompletan portfolio proizvoda za finalno pakovanje koji uključuje: horizontalne i vertikalne sisteme za kartonska pakovanja, sisteme navlaka, pakerice za velika tvrda pakovanja i za plitku ambalažu, robotizovana rešenja, i potpuno integrisane sisteme.

Njihova kompletna linija proizvoda ispunjava potrebe širokom spektru kupaca i mnoštvo aplikacija. Do sada je proizvela oko 400 najsavremenijih mašina za pakovanje hrane, lekova i konditorskih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: