"Nema plana za otkaze, ministri traže višak"

Vlada Srbije još nije usvojila dokumente o kriterijumima za smanjenje broja zaposlenih u javnoj upravi, ali je dogovoreno da ministarstva odrede gde su viškovi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.07.2015.

12:57

Default images
Foto: Thinkstock

"Vlada Srbije još nije usvojila nikakve zvanične dokumente, ali je istina da je bio sastanak u četvrtak na kojem smo došli do punog zajedničkog razumevanja da je odgovornost na svakom od resora i resornih ministara da sprovedu analizu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i stave je u funkciju", rekla je Kori Udovički.

Ministarska državne uprave i lokalne samouprave je novinarima u Vladi Srbije istakla da je to bio vrlo važan prvi korak i da se još radi na tome da se razrade detalji.

Prema ranijim analizama Ministarstva, u javnoj upravi i lokalnim samoupravama ove godine otkaz bi trebalo da dobije oko 9.000 ljudi, a otpuštanja bi trebalo da krenu do septembra. Za 4.600 bi trebalo da bude smanjen broj zaposlenih u republičkoj administraciji, a za 4.478 u lokalnim samoupravama.

"Suština je u tome da se može uraditi više sa manje. Mi možemo da imamo i manju i bolju upravu, ali je vrlo važno da se time pozabavi svako od ministarstava, jer samo oni znaju tačno gde su rezerve a gde najhitnije potrebe", istakla je Udovički.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da Grad Beograd već ispunjava kriterijume oko broja zaposlenih koje priprema Vlada Srbije.

Blic je u današnjem izdanju preneo da je Vlada Srbije na sastanku u četvrtak dogovorila kako će izgledati proces otpuštanja utvrđenog viška od 9.000 zaposlenih u javnoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: