"Ponašanje Grčke - prst u oko Nemačkoj"

Kriza u Grčkoj neće imati uticaja na naš bankarski sektor, devizne tokove ili investicije jer su te rizike investitori već uključili, kaže Vladimir Vučković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

13:10

Default images
Foto: Tanjug

Urednik časopisa MAT je na predstavljanju najnovijeg broja te publikacije rekao da investitori računaju i na najgori scenario po Grčku koji znači da zapad ne popusti.

Većih posledica bi, kako je rekao, moglo da bude u tzv drugom krugu ako se grčki talas proširi na Španiju i druge zemlje evrozone koje su u finansijskim problemima.

"Toliko daleko se nije stiglo, a tek tada bi mogli da očekujemo ozbiljnije potrese", rekao je Vučković.

On je ukazao da je prema njegovom mišljenju ponašanje Grčke "prst u oko" Nemačkoj, te da su Nemci spremni da idu "prilično daleko".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: